onsdag, mars 29, 2006

nä, jag har inte lagt ner.

Jag har inget internet hemma. Ingen telefon heller. Därför känns det ibland som om att jag är väldigt isolerad. Fast vi slipper alla telefonförsäljare. Skönt.

Dessutom har jag börjat mitt nya liv. Startskottet blev en påträngande ångest över att fylla 25. Jag börjar ju bli gammal! Har införskaffat min första anti-rynkkräm som faktisk hjälper. (Kanske är det inbillning, men det är ju sak samma bara jag ser skillnad). Jag utnyttjar dessutom mitt worldclass-kort till fullo. 5 dagar i veckan blir det nu för tiden. Mycket handlar om att vara i finfin form till 25-årsfesten men det passar ju bra att träna inför sommaren också.

Nu är jag superhungrig, som vanligt. Måste bege mig till skolans kafé och se om jag kan hitta någon fullkornsfralla eller nåt :)

Ett annat tecken på mitt nya leverne. Jag äter gröt på morgonen med äppelmos utan socker. Det du.

tisdag, mars 07, 2006

Man ska inte kasta sten i glashus.

Nu är det dags för moderaterna att sluta leka martyrer. Visst, jag håller helt med om att det är fel med personangrepp och förtal och jag står inte på något sätt bakom varken mail eller bloggar med sådant innehåll. Men jag blir bara så förbannad.

Vilka är det som alltid har drivit smutskastarkampanjer om inte moderaterna? Listan kan göras lång vilka medel de inte skyr för att ta över makten i Sverige (vilket för övrigt inte har gått speciellt bra). Det handlar om personangrepp, förtal, mobbning och våld. Men hur stor har uppståndelsen kring deras metoder blivit då? Nä, då har det tydligen varit okej för politiker att bete hur som helst.

Under min första valrörelse som aktiv SSU-are 1998 fick jag den första inblicken i hur muf fungerar. Det var partiledardebatt på TV4 och utanför TV4-huset hade ssu'are och muf'are samlats. Snacka om aggressiva ung-moderater. För att synas mest och hamna närmast ingången pucklar de på oss ssu'are med sina plakat. De brukade våld när vanligt folk hade tänkt sig att stå utanför TV4-huset och skrika lite heja-ramsor och ta emot sin partledare efter debatten. Det ska börjas i tid...

Jag kommer för övrigt från Upplands Väsby och har en mor som där är kommunstyrelsens ordförande. Jag är fruktansvärt stolt över min mamma men tyvärr så är det ju så att myntet har två sidor. Jag har fått se mycket av moderaternas fulspel i Väsby. Är det något de är bra på så är det att sprida rykten. Eller vad säger ni om att en viss moderatherre gärna talar om för folk i kommunen att kommunstyrelsens ordförande ser till att det blir plogat hemma på hennes gata först av alla gator? Snacka om att fara med osanning.

Under en kort period satt jag själv i kommunfullmäktige i Upplands Väsby. Det var inte lätt att vara ung och heta Edwinson i efternamn. Inte trodde jag att mobbning och psykning ägde rum i fullmäktige... Jan Holmberg var aldrig sen att hoppa på mig när jag hade talat i talarstolen och en av hans kommentarer var riktigt smutsiga. "Lilla Linda, det har väl du varit med och diskuterat hemma vid köksbordet många gånger..." var vad han sa till mig när vi diskuterade en fråga. Kommentarer överflödiga. Tror att det var där jag fick nog och slutade.

För att återgå till Muf. En av deras argument pekar på personangrepp i allra högsta grad. Argument som helt och hållet går ut på att Göran Persson är för tjock för att vara statsminister. Ska man skratta eller gråta?

Har inte lust att älta det här egentligen men jag är så fruktansvärt trött på hur allt det här tagits upp i media och hur moderaterna försöker fiska röster på detta sätt. Jag önskar bara att folk fick se hur deras taktik sett ut och ser ut. Hur de alldeles för ofta försöker sprida falska rykten och sätta sig på sina motståndare.

fredag, mars 03, 2006

mitt allra första box-pass

Träningsvärken idag är inte att leka med. Låren fick sig en rejäl omgång igår och dt är jobbigt att bo flera trappor upp utan hiss, speciellt när man ska gå ned. En vecka var jag borta från träningen, en vecka, och det känns som flera månader idag. Tänk vad snabbt formen kan försvinna. Idag var jag i alla fall och tränade igen för nu jäklar ska det inte tappas nåt, förutom lite flebb här och var. Det blev Power Box och det var superkul! Skönt att få ur sig lite aggressioner på nåt sätt.

Jag har fått i uppdrag att köpa födelsedagspresent till en kusin som har fyllt år. Tror han blir 16 och det ska bli något i klädväg. Känns jobbigt att ge sig ut i shoppingsvängen och inte kunna köpa något åt sig själv. Det är inte en rättvis miljö för en shop-a-holic som jag. Dessutom vet jag att det kommer skära djupt in i hjärtat när jag springer på alla måste-ha-grejer som jag verkligen inte har råd att köpa.

Dags att plugga lite nu. Det gick inte så bra igår. Jag somnade gott i soffan och vaknade ovanpå boken som fick sig några skrynkliga sidor. Så nu är det som sagt dags för ett nytt försök.

"Hur moderna organisationer fungerar", here I come!

torsdag, mars 02, 2006

En Tallinnresa Rikare...Eller fattigare?

Nu vet jag varför man ska blogga ofta. Jag kan ju omöjligt skriva ned allt som har hänt på en post.

Kom hem från Tallinn igår. Hade jättemysigt med mamma under kryssningen. Hoppas hon tyckte det också trots att jag är en idiot. Tyvärr var det snöstorm (nästan i alla fall) i Tallinn under vår dag där så vi stannade kvar i ett och samma shoppingcenter under hela dagen. Shoppade en superfin vårväska och ett par shorts och en boleroliknande kofta. I båtens tax free kan jag spendera åtskilliga timmar. Ja, bland smink och parfym, inte bland spriten alltså. Fick chanel-ögonskugga, kanebo-rouge och parfymen Coco Mademoiselle från Chanel av min supersnälla mamma. Passade även på att införskaffa min första anti-rynkkräm. Huden börjar åldras från 24-årsåldern så det är verkligen hög tid att börja nu. En annan fyller ju snart 25!!

Nu har jag kokat te och krupit upp i soffan för att plugga. Fick 2 av kursböckerna från Bokus idag (leveranstid 3-6 dagar, eller hur!!) och ligger efter så jag har massa att läsa! Har iofs tid att läsa imorgon också eftersom det inte är något på schemat då. Men som vanligt har jag bokat upp mig. Ska gå på Power Box med Camilla halv tolv och sen träffa Lisa inne i stan. Kanske borde boka fredagskvällen till plugg.

Jobbar min andra helg i helgen. Är nervös. Får för mig att jag kommer klanta till mig hela tiden. Men så noga och nojig som jag är borde det gå bra. Jag ska bara vara mitt eget strålande jag och göra succé! Haha.