måndag, december 05, 2005

Folkpartiet i Upplands Väsby - riktiga kappvändare

"Folkpartiet i Upplands Väsby röstar alltså för att kommunen ska be regeringen om att bli en försökskommun för att kunna införa detta (kommunalt vårdnadsbidrag). Vilka motiven för att gå med på detta har varit är något dunkla. Troligtvis handlar det om att hålla ihop den borgerliga maktalliansen och glädja sig åt att få en majoritet i frågan eftersom miljöpartiet anser att kommunala vårdnadsbidrag är en viktig familjepolitisk reform.

Folkpartiet i Upplands Väsby väljer alltså att svika kvinnorna för att få en billig politisk poäng. Nu är ju detta bara ett slag i luften eftersom vi vet att regeringen inte kommer att bevilja detta. Frågan blir då än mer obegriplig. Vilka fler av sina hjärtfrågor är folkpartiet beredda att överge för att få styra tillsammans med moderaterna?"
Vanja Edwinson

Ja, vad kan man säga? Man undrar ju om man misuppfattat Folkpartiets politik helt. Kanske är de för kommunalt vårdnadsbidrag? Nä du, jag ringde faktiskt Folkpartiets kansli och fick prata med en riktigt tillmötesgående herre. Han svarade helt sonika att i frågan om vårdnadsbidrag står Folkpartiet på regeringens sida. Hoppsan!

Samma herre talade dessutom gärna om att de inte ville sticka ut för mycket i den här frågan för att som han uttryckte det " inte hamna i strid med sina allierade". Han förklarade att det är en sak som får tas efter en bogerlig valseger. Ja, det skulle ju bli intressant. Borgarana vinner och tycks vara en enad allians men visar sig senare vara splittrade när det gäller både det ena och det andra.

Annars var faktiskt den här folkpartisten väldigt klok. Han sa att ett kommunalt vårdnadsbidrag är en riktig kvinnofälla som bidrar till att kvinnor hamnar utanför i arbetslivet och att arbetsgivare skulle komma att tveka när de ska anställa kvinnor. Han sa också att genom att införa ett kommunalt vårdnadsbidrag skulle Sverige gå åt helt fel håll när målet borde vara att få fler i arbete.

Men dessa kloka ord tycks inte Folkpartiet i Upplands Väsby vilja skriva under på. Så de som bor i Upplands Väsby och lade sin röst på folkpartiet kan ju känna sig lurade. I Upplands Väsby vill Folkpartiet att kvinnan ska hålla sig borta från arbetsmarknaden och istället vara hemma med barnen. Punkt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida