tisdag, november 08, 2005

våldtäktsdebatten

Jag är trött på hur våldtäktsdebatten kommit att utvecklas. Det handlar inte längre om att få bukt på själva problemet, dvs våldsbrottet.

Nej, nu ska vi, hela samhället, bara acceptera att våldtäkter äger rum och det är vi tjejer som ska ändra på oss. Vi ska inte längre gå där vi vill, inte gå ensamma, inte klä oss som vi vill. Vi ska lära oss självförsvar och ständigt vara på vår vakt så fort vi vistas på allmäna platser.

Hur kan debatten ha kommit att handla om att försvara sig enbart? Har vi gett upp kampen om att få stopp på våldtäkterna?

Jag förstår att tipsen till oss tjejer är ren välvilja men det kan väl inte vara meningen att vi alltid framöver ska behöva finna oss i denna situation?

Jag vill ha en debatt som handlar om hur vi kan stryka begreppet våldtäkt från vår vokabulär för gott och inte en som handlar om hur vi tjejer på bästa sätt lär oss att leva med våldtäktsrisken.

1 kommentarer:

Klockan 11:45 fm, november 14, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Hej Linda!
Vilken fin blogg du har! Jag måste verkligen hålla med dig om det här med våldtäktsdebatten, fokus har hamnat helt fel på senaste tiden!! Förresten, det ska bli kul att gå på föreläsningen om hur man lever sitt underbara liv :) Kram Mari

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida