lördag, juli 15, 2006

10 skäl att inte rösta blått

Högern vill rasera välfärden
Högern vill ta bort 250 miljarder, var femte skattekrona, ur vår gemensamma kassa. Det motsvarar vad alla barnbidrag, föräldraförsäkringen och samtliga skolor i Sverige kostar. Eller var femte sjuksköterska, lärare och polis. På så vis raseras hela den svenska modellen med trygghet för alla och istället skapas ett Sverige som är mer likt USA där klyftorna mellan fattig och rik ökar.

Lättare att sparka unga
Högern vill införa särskilda jobbavtal för dem som är 26 år eller yngre. De ska inte ha samma anställningstrygghet som äldre anställda.

Förkortad föräldraledighet
Högern vill försämra för föräldrar genom att skära ner i föräldraförsäkringen. Sammanlagt blir tiden som föräldrar kan vara hemma med sina barn förkortad med fyra månader.

Sämre för sjuka och arbetslösa
Högern vill sänka ersättningarna för dem som är sjuka och arbetslösa. Istället för 80 procent av inkomsten kommer det att bli ända ner mot 65 procent. På så vis sparar de in till sina gigantiska skattesänkningar.

En extra karensdag
Högern vill införa en extra karensdag för dem som är sjuka. Allt fler som har det svårt ekonomiskt kommer att tvingas jobba fast de är sjuka.

Dyrare med vård och mediciner
Om högerpartierna vinner valet kommer avgifterna på medicin och vård höjas. Igen är det de mest behövande som får betala och klyftorna mellan människor ökar.

Betyg i lägre åldrar
Högerpartierna tror att mer press på barn i skolan är någonting positivt. Det tror inte vi. Högern vill ha betyg redan från mellanstadiet och fler prov. Vi tror att barn mår bäst om de får stöd och trygghet, inte om de tvingas konkurrera ut varandra.

Sänkt bistånd med 8 miljarder
Högern vill skära ner på Sveriges bistånd till tredje världen med sammanlagt 8 miljarder. Det innebär att var tredje biståndskrona försvinner.

Slopat bostadsbidrag för unga
Högern vill ta bort bostadsbidraget för unga under 29 år som inte har barn. Många av dem som drabbas av detta kommer att få det ännu mer knapert och tvingas flytta.

Klimatstödet tas bort
Högern ser kortsiktigt på tillväxt och utveckling. Därför vill de avskaffa klimatstödet som används för att förbättra miljön. Vi socialdemokrater vet att en hållbar utveckling går hand i hand med tillväxt och nya jobb.

För mer info: www.ssu.se

2 kommentarer:

Klockan 6:27 em, juli 15, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Tänk så skönt det skulle vara om man fick behålla sin lön, slippa att leva på andras pengar och om företag hade haft råd att anställa...
..men nej visst, fortsätt att rösta till vänster, betala för alla andra, kunna stanna hemma med betalning och ändå klaga på sverige.

 
Klockan 3:03 em, juli 24, 2006 , Blogger Linda Edwinson sa...

Tänk så skönt det skulle vara om folk vågade stå för sina åsikter istället för att skriva anonyma inlägg. Fegt är bara förnamnet.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida