tisdag, augusti 15, 2006

tänkvärt...

Samma gamla moderater

Moderaterna må kalla sig för ”nya moderater” men deras politik är den samma. Föraktet mot välfärdssamhället, hatet mot fackföreningsrörelsen finns kvar.

”– Vi är idémässigt det parti som ligger till höger i svensk politik, och vi har inte gjort någon idémässig förflyttning”.
Fredrik Reinfeldt i Metro 2004-10-05

”- Självfallet kommer det att behövas ändringar i arbetsrätten när en borgerlig regering väl har tillträtt. Det vore olyckligt om stämman tar ett detaljerat beslut, för då får vi en debatt i valrörelsen med socialdemokraterna.”
Riksdagsledamot (m) Lennart Hedquist på moderatstämman, Expressen 2005-08-27

Moderaterna har nu förstått att välfärd och kollektivavtal har stark folklig förankring. Öppna angrepp går inte hem hos väljarna. Det har påverkat deras retorik men inte deras politik. Målet är fortfarande att montera ned välfärden och försvaga facket. Med sänkt ekonomisk hjälp vid arbetslöshet eller sjukdom tvingas folk att sänka sina löner för att klara uppehället.

Tidigare har det främsta vapnet mot fackföreningar varit att lagstifta bort fackets inflytande. Det är det inte längre. Nu är taktiken istället att göra medlemskapet i fack och a-kassa så dyrt att många inte har råd att vara med. Man räknar med att ett försvagat fack inte ska ha råd att hålla mot lönesänkningarna. Sammantaget har de en politik för att uppfylla den moderata drömmen. De nöjer sig inte med en barnflicka, de vill ha en som pratar svenska.

Den 17 september har du möjlighet att rösta för välfärden och mot det moderata pepparkakshuset. Utnyttja denna möjlighet.

http://www.socialdemokraterna.se

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida