tisdag, november 21, 2006

Det gör så jäkla ont.

Socialdemokraterna har gått framåt i den senste opinionsundersökningen. Men låt et inte för något i världen påverka eftervalsanalysen. Det finns absolut INGEN anledning att luta sig tillbaka och tro att biffen är fixad.

Det gör ont i hjärtat att se hur Alliansen spottar på Sverige och river upp allt fler sår i samhället för varje dag som går. Följande iakttagelse finns att läsa i Vanja Edwinsons senaste e-brev. Skrämmande.

"Moderaterna har endast lyckats skaka fram några herrar i åldern +60 år som ska ta sig an ordförandeposterna. Några moderata kvinnor tycks inte finnas bland de nya moderaterna i Upplands Väsby och att ge ungdomar några ansvarsfulla uppdrag är inte aktuellt. Vad det nya ska bestå av har vi än så länge inte fått veta. Nej, det är precis som vi hela tiden misstänkt: samma gamla moderater med samma gamla politik: Utförsäljning av Väsbyhem, privatiseringar, konkurrensutsättningar, utförsäljning av kommunal egendom, skattesänkningar, osv. En politik som leder till ökade klyftor och ett hårdare och kallare samhällsklimat."

Efter valnatten funderade jag en stund och försökte tänka lite positivt. Jag tänkte att jag väl kunde stå ut med att se Reinfeldt som statsminister i TV i fyra år. Men vid närmare eftertanke blir det bra mycket värre än så. Åt helvete rent ut sagt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida