söndag, maj 27, 2007

Helg.

Har haft en bra helg. Det resulterar i ångestfri söndag vilket alltid uppskattas. Efter jobbet i fredags åkte jag till Åhléns och kunde äntligen, efter veckor av extremt dålig ekonomi, köpa det fantastiska nagellacket som Johanna tipsade om. Sedan mötte jag Lisa vid hennes jobb och vi åkte hem till henne i Solna och hyrde film och lagade en fantastisk pastasallad med avocado och brieost.

Gick upp i ottan på lördagen och begav mig till jobbet. Satt och var bitter över att behöva sitta inne när vädret var det bästa i mannaminne. Slutade dock strax innan två och strosade på stan med D. Dock inte utanför Vasatsans eller Kungsholmens gränser. Nån måtta får det vara! Köpte en t-shirt till D. Jag är en underbar flickvän!

På kvällen blev det grillning med D och hans kompisar. Vid tolvtiden var jag helt slut så när de andra skulle ut och göra stan tog jag bussen hem. Smet förbi 7eleven och köpte havredryck och banan. Paulun säg mig, är det okej att dricka havredryck?


Imorse sov jag för en gång skull riktigt länge men fick lite panik när jag märkte att vädret var lika fantastiskt som igår. Det skulle ju bli regn idag vilket var upplagt för en heldag med uppsatsen. Jag och D gick till Vasaparken och jag genomförde faktiskt en hel del av textanalysen ute i solen. Och 7elevens (ja, jag hänger ganska ofta där) glassmaskin fungerade. Otroligt!

Nu sitter jag här hemma och är återigen lite bitter. D kollar på film och jag sitter med uppsatsen. Livet är orättvist.

tisdag, maj 22, 2007

Att bry sig.

Jag fick en sarkastisk kommentar med frågan om det är roligt att vara i opposition.

Jag ser det inte så lättvindigt som att ha roligt eller inte i opposition. Hade jag gjort det hade jag inte haft i politiken att göra. Kanske drabbas inte just jag så mycket av den politik som förs nu. Jag ser däremot folk omkring mig göra det. Jag brinner för det jag gör och har en stark tilltro till mitt engagemang, inte för att förbättra för mig själv utan för att jag vill ha ett samhälle där alla får plats. Alla oberoende av förutsättningar och tillgångar.

Hur som helst så anser jag bara att vissa saker ska göras efter viss ordning. Att "skänka" bort alla förskolor i Väsby utan upphandling känns lite väl ogenomtänkt. Det är just det att "ändra allt så fort det bara går", som förmodligen kommer att resultera i katastrof. Eller att genomföra något för sakens skull.

Synd att det bara är väljarna som ångrar politiken de röstat på och inte politikerna som ju faktiskt är de som står för de ogenomtänkta förslagen.

Det är även lite lustigt hur alliansen och dess anhängare definierar staten. ”Staten ska inte äga hit och staten ska inte äga dit.” Staten är ju vi. Statens tillgångar är ju allas tillgångar.

Att bry sig om vad andra tycker.

Citronte, torkade aprikoser, öppet fönster och tofflor.
Skriver på uppsatsen.

Gårdagens inlägg kanske låter mer tragiskt än vad det är. Jag är medveten om mitt tankesätt och vet hur jag kan påverka det. Men det är ganska talande för mig som person.

Igår träffade jag en vän, som jag egentligen inte känner så bra. Det var helt otroligt hur lätt det kändes att prata och hur vi förstod varandra. Jag slängde ur mig att jag nästan inte har ngon som jag kan prata så med, jag ångrade mig snabbt men nu tänker jag: skit samma. Återigen är jag där och undrar vad folk tänker om mig. Men med tanke på att vi ptatade om just sådant igår så känns det ganska bra ändå.

måndag, maj 21, 2007

Fel Linda.

När jag får ett sms från någon som frågar om vi ska ses är oftast min första tanke att personen messat fel Linda i sin telefonbok. Fruktansvärt dålig vana.

torsdag, maj 17, 2007

Nybeställd!






Gör det du med!

tisdag, maj 15, 2007

Jag är 38 år.

Din vuxenpoäng är: 20.4


Din ålder borde vara 38.1 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse

Ojdå, ditt test visar att du måste tagga ner lite. Du är lite för mogen för din ålder. Kanske dags att sluta använda ICA-kortet eller sälja bilen? eller varför inte beställa en resa till Kos?
Tips på saker att göra för att få mindre poäng
  • Börja drick öl.
  • Åk till Hultsfred, dvs festivalen, inte staden.
  • Flytta ihop med några kompisar.
  • Ge dina krukväxter till grannen.
  • Sälj din bil, det är omiljövänligt.
Fast jag klarar mig rätt bra utan tipsen. Jag är trygg i mitt ompysslande av blommor och val av semester. Och skulle jag ha bil? Aldrig i livet. Det är en skam att åka runt och förstöra miljön på det viset!

Gör testet här.

måndag, maj 14, 2007

History. His Story.

Kalsonger men inte trosor.

onsdag, maj 09, 2007

Ursäkta språket.

Dagen började rätt bra men nu är jag på riktigt jävla craphumör. Sluta privatisera allt för fan! Statens egendom är allas egendom. Och ingen har fått min tillåtelse! Och jag är jävligt trött på det där mandatsnacket.

...

Men lägg av.

tisdag, maj 08, 2007

Hemma.

Jag älskar att vara hemma. Jag är riktigt hemmakär. Det är så härigt att bara hänga här hemma och bara vara.

En konstig läggning jag har är att jag tycker det är så mysigt att tvätta och hänga tvätt. Dessutom har jag fått för mig att det är bättre än att gå ned till tvättstugan. Där använder man av bara farten både torktumlare och tvättskåp.

Jag är så himla miljömedveten.

Men mest tack vare D. Han är en fin människa. Irriterande när han kommer med sina pekpinnar men efter lite reflektion så inser jag hur himla bra han är. Släck alla lampor, stäng inte av TV:n med Stand-byknappen, duscha inte för länge, stäng av elementen när du öppnar fönstret. Och sopsorteringen når allt högre nivåer.

Ingen kan göra allt. Men alla kan göra något. Så klyschigt. Men så vackert.

Andra knasiga sysslor jag gillar är till exempel att storhandla. Och sen hem, rensa ur alla skåp och ställa in konserver i fina rader. Sortera frysvaror i logisk ordning i frysen. Och massa frukt i en stor skål på bordet. Ah.

Däremot finns det inget tråkigare än att diska. Tack tack tack att jag slipper det och kan ägna mig åt den rogivande tvättningen. Jag är bara rädd för att snart bli genomskådad. Påkommen att jag dragit det längsta strået.

Privatisering för privatiseringens skull.

Moderaterna i Täby vill privatisera Tibble Gymnasium. De har de övriga partierna emot sig liksom 84 procent av lärarna och 76 procent av eleverna.

Vad fyller denna privatisering för syfte? Motståndet är stort och det planerade genomförandet känns från Moderaternas håll både onödigt och barnsligt envist. Ingenting pekar på att ytterligare en privat skola i Täby skulle bidra till ökad kvalitet. Dessutom fungerar Tibble gymnasium bra i dagens läge vilket borde vara högsta prioritet.

Moderaternas förslag fyller inget syfte. Det rör sig enkom om principiella tramsigheter.

fredag, maj 04, 2007

Varför?

Bush vill stoppa en ny hatbrottslag som ska skydda HBT-personer. Hur kan man vilja stoppa en hatbrottslag?

tisdag, maj 01, 2007

På självaste första maj.

•Hjärtklappning
•Frossa
•Åldersnoja
•Stress
•Oro

Utöver detta har en inlämningsuppgift till metodkursen pockat på min uppmärksamhet. Fick äntligen ihop den men jag tvivlar på dess innehåll.

Jag är en feminist som inhandlat solpuder och salva mot ytliga blodkärl på benen. Jag vet inte var jag har mig själv.