onsdag, februari 28, 2007

Tala inte om för mig hur jag borde vara.

När jag ikväll var inne i matbutiken för att handla lite middag tänkte jag lyxa till det med någon avkopplande tidning. Jag mötteas av en djungel. Tidningsdjungel.

Jag möttes av ett tiotal tjejtidningar som alla skulle berätta för mig hur jag blir av med mina 5 extrakilon, träffar drömkillen, hur jag med hjälp av diverse knep förmår en nuvarande pojkvän att stanna kvar hos mig och hur jag fixar Jessica Simpsons hollywoodsvall. Eller vad sägs om "Så fångar du en miljonär" och "SEX - dina mest privata frågor, äntligen besvarade!"

Behöver jag den här skiten? Fyller den någon funktion? Nej - den får mig säkerligen bara att må sämre. Den talar om för mig att jag aldrig duger som jag är. Jag har för tjock mage för bikinisäsongen, jag är alldeles för oromantisk och ofixad för att kunna behålla min pojkvän och mitt hår är råttfärgat och stripigt.

Sexbiten vill jag inte ens gå in på. Det är för mycket! Överallt! Hela tiden! Somnade i soffan i fredags kväll och vaknade upp till programmet "Lustgården". What's up with that? Vilket jäkla skitprogram. Som om vi inte har nog av alla liknande program och tidningar som ska berätta för oss hur andra har sex, vad som är normalt, vad som kryddar upp vårt sexliv och vad killar egentligen tycker om i sängen.

Är jag alldeles för intolerant? Överreagerar jag? För av tidningsdjungeln att döma konsumeras det ju av ovan nämnda skräp som aldrig förr.

Nä, för min del är det nog. Det står mig upp i halsen!

tisdag, februari 27, 2007

Smoothie.


Har inhandlat youghurt, bananer, mango och linfrö. Dax för smoothie.

Jag är en sopspion.

Jag har börjat extraknäcka som sopspion här i huset. Det är dock ingen annan än jag som vet om det.

I vår källare har vi en tunna märkt "Tidningar". Däri slängs det tyvärr inte bara tidningar. Jag brukar alltid ta tillfället i akt att när jag går förbi denna tunna kolla vad för intressant som ligger däri och svära för mig själv över alla idiotiska människor som inte kan skilja tidningar från plast, pizzakartonger, frigolit med mera.

Jag förstår inte riktigt vad problemet är. Är det lathet? Hur kan man låta ens lathet vinna över ens moral? Låta den vinna över andra människors välmående? Över vår miljö? Eller är det helt enkelt moralen som sviker?

Jag har tagit det hela ett steg längre och nu börjat kolla vad som slängs i samband med diverse plast och skit och letar då specifikt efter adresslappar och adresserade tidningar. När jag väl hittar lämpliga uppgifter som kan koppla samman idioten med plasten vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Argt uppsöka personen i fråga, banka hysteriskt på densammes ytterdörr och sedan hålla moralpredikan? Nja. Jag kontaktar nog styreslen istället. Jag är spionen, styrelsen får sköta det praktiska.

Helt ärligt är jag faktiskt väldigt less på alla de som inte tänker steget längre. Idag när jag kom hem stod det en sån där stor orange säck utanför vår port. (De används till att samla ihop byggmaterial vid renoveringar och liknande). Det som upprörde mig var att det stack upp en digitalbox ur säcken. Hur tänkte den som hade slängt den där egentligen? "Elektronik och betongrester - ja, det sorteras väl ihop?"

Sanningen är den att jag är uppväxt med sopsortering samt ett antal komposter på tomten. Det har diskats mjölkpaket, sorterats tidningar, papper, glas, kartonger...you name it! Komposten var skitäcklig att tömma, men jag är inte så dum att jag inte fattar varför vi hade den.

Trots detta anser jag mig inte vara någon extrem sopsorterare. Jag anser mig bara ha fått en bra uppfostran i miljöfrågor. Men så himla speciellt är det väl ändå inte? Varför vi sopsorterar kan väl vem som hels räkna ut? Varför en del människor inte gör det ter sig dock som en stor gåta.

Så, är det lathet eller bristande moral? Eller något annat? Det är i alla fall inte på något sätt försvarbart.

måndag, februari 26, 2007

Ny blogg.

Världens bästaste Johanna har börjat blogga!





Ny vecka, ny kurs. Är orolig i hjärtat. Jobbigt.

fredag, februari 23, 2007

Tjuvlyssnat.

Jag är ledsen men jag tror inte på att tjuvlyssningarna på Tjuvlyssnat.se är sanna. Inte många av dem i alla fall. Det tycks mer ha blivit en grej att få med den knäppaste historien. Det känns som om att det tappar sin charm lite då. För roliga historier finns så det räcker i Hemmets Journal.

Helg.

En helg utan plugg. Hemtentan inlämnad idag. Ny kurs på måndag. Säkert saker att läsa men jag har inga böcker än, så no can do. Konstig känsla. Jobbar dock hela helgen men jobb är alltid jobb. När jag går härifrån är jag fri, inte som när man pluggar och det alltid finns något. kvar att göra. Men den här helgen är jag alltså fri. Aahh.

Ikväll skulle jag så gärna vilja hitta på något. Men jag tror att det mest blir hem och slockna i soffan. Sov 5 timmar inatt och kommer inte vara hemma färrän strax innan tio ikväll. Känner mig inte helt kry heller. Det får väl bli mys framför teven ikväll. Inte att underskatta! Efter en tentavecka räknas det faktiskt som lyx. Och med en fullspäckad helg framför mig kanske det enbart gör mig gott att stanna hemma ikväll.

2 timmar kvar på jobbet. Sedan är jag fri.



För övrig har jag snart lyssnat sönder "Trying to recall". Men den är fantastisk.

torsdag, februari 22, 2007

Kärlek.

Till D.

Jag vet att jag inte är nå´n skönhet eller så
Om du lämnar mig kan jag väl det förstå
För vad har jag att ge dig som ingen annan har
Jag är ingen särskild men´s du är underbar

Aldrig ska jag sluta älska dig
Du är allt jag har och allt jag ber om
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
Att du är där för mig som jag är där för dig
Ge inte upp

Livet är en gåta
Du är gåtans svar
Allt annat må försvinna om du blott stannar kvar
För också när jag tvivlar det känns som allt är slut
Jag sjunker ner i hjälplöshet och inte hittar ut

Aldrig ska jag sluta....

När jag klantar mig
När jag sviker dig
När jag sabbar och förstör
Var kvar ändå
Tro för oss två
För du vet vad jag än gör
Ja, vad jag än gör.

Aldrig ska jag sluta älska dig
Du är allt jag har och allt jag ber om
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
Att du är där för mig som jag är där för dig
Älska mig då

Aldrig ska jag sluta....

Älska mig då
Älska mig då
Älska mig då



J Gardell

Rädda hyresrätten!

Skriv !

.

Varför har vackra sagor ett slut?

Vår.

Varje år så förväntar man sig att våren ska komma i början av mars. För mars är ju vår, eller? Nej det är ju inte riktigt så. Vill det sig illa så snöar det på min födelsedag i april. Och jag tror att mina föräldrar brukar berätta om den där gången då det snöade på midsommarafton.

Jaja.

Längtar till våren, gör jag i alla fall. Jag ignorerar snöyran utanför fönstret och införskaffar vårblommor till lägenheten. Underbart!

tisdag, februari 20, 2007

Tjejer och teknik.

Jag är sällan en så aktiv bloggläsare som när jag har en hemtenta, eller dylikt, att skriva. Under dagens runtsurfande har det slagit mig hur många tjejbloggar som är rosa/röda/lila och killbloggar som är blåa/gråa/svarta. (När jag skriver tjej- och killbloggar syftar jag till skribenterna)Varför ser det ut så?

Min blogg är grön och grå. Vad betyder det? Att jag inte är tjejig nog?

Nä, det är klart att det inte gör. Men det känns så sjukt ur tiden på nåt sätt.

Men så är det ju så att jag oftast gillar rosa. När jag ser en rosa teknisk pryl så utbrister jag: "Åh, vad söt!" Varför? Knappast föddes jag sån. Och varför ska tekniska prylar produceras i rosa för att tjejer ska vilja ha dem? Jo, för tjejer gillar ju inte teknik egentligen! (Detta skrivs med ett högst ironiskt tonfall, fungerar dock ej så bra i textform)

När jag läste Elektroteknik på KTH så skulle vi arbeta i en projektgrupp. Projektet gick ut på att bygga en robot som även skulle programmeras för att utföra diverse uppgifter. I gruppen var vi 2 tjejer och en av killarna tyckte att då kunde ju vår uppgift vara att skriva rapporten som skulle in, så kunde killarna ägna sig åt "det där tekniska" (som inte tjejer förstår??) Jag blev skitförbannad och undarde vad det var frågan om. Detta upplevde den här killen som skitobbigt! Han tyckte att det var så jobbigt att han kallade till gruppmöte tillsammans med handledaren där han uttryckte sin frustration över att ha blivit tilldelad en så "killig" uppgift med två tjejer i gruppen.
Fattade han noll? Förstod han inte att vi gick utbildningen för att vi var intresserade av elektroteknik och programmering, för att vi ville bygga robotar? Som tur var förtod handledaren det men det var inte speciellt roligt när jag längre fram i utbildnigen förstod att det inte var ovanligt att tro att tjejer inte platsar på Elektroteknik och liknande utbildningar. Är man tjej och läser på KTH, då läser man väl ändå kemi, eller? (Ironi, än en gång)

Nu ställer jag mig frågan varför jag slutade på KTH. Jag fixade tentorna, jag tog mina poäng. Kände jag att jag inte passade in? Helt ärligt har jag ingen aning, men det skrämmer mig lite...

måndag, februari 19, 2007

Melodifestivaltider.

Det här var min favorit 1992 :)

söndag, februari 18, 2007

Förlåt för det fula inlägget.

Jag inser nu hur fult det förra inlägget är. Alla bilder hamnade huller om buller men gudarna ska veta att jag slet mitt hår igår när jag satt och försökte få dem rätt. Men jag bestämde mig för att inte ta bort dem. En blogg blir ju så mycket trevligare med lite bilder. (I det här fallet är det dock tveksamt)

För övrigt har jag en ny kul funktion på bloggen. Man kan prata med mig när jag är online på MSN. Himla kul grej tycker jag, trots att den är ofantligt onödig eftersom de som läser min blogg (2-3 personer sådär) förmodligen har mig på sin kontaktlista redan. Men lite kul är det ändå.

Nu ska jag återgå till hemtentan och inte sitta och hålla på med annat. Saken är bara den att jag inte blir riktigt klok på Carol Gilligan. Blir du? Då är du extremt välkommen att hjälpa mig. Kanske tom genom att använda min nya msn-funktion. Haha.

lördag, februari 17, 2007

Att se fram emot.

1. Wik Event och fira morbror som fyllt 60, 24 februari










    2. Falkes Fondue med After Shave och Anders Eriksson på Tyrol, 3 mars






    3. Helsingforskryssning med mamma, 1 april


    4. Salem Al Fakir på Cirkus, 11 april



















    fredag, februari 16, 2007

    En vän i Vietnam.

    Kl 9:00 lämnades hemtentan ut. Jag har inte kommit så långt. Istället för att samla mig har jag suttit i 3 timmar och funderat över vad jag ska göra åt min hunger. Enklast vore att gå till ICA men jag känner mig så apatisk att jag knappt kan resa mig från stolen. Men hungrig är jag. Müslin hade stått bland kryddorna och smakade päck så en kopp kaffe har hittills utgjort min föda.

    Dessutom sitter jag här och drömer mig bort. Carina är i Vietnam och har precis uppdaterat sin resedagbok med foton. Efter att ha kollat in dem känns inte det grådaskiga vädret här hemma, och en hemtenta på det, särskilt mycket bättre. Men jag unnar Carina en fantastisk resa! (Vilket hon även verkar ha) Massa kramar till dig, tjejen!





    För övrig presenterar sig nya styrelsen i Sapere Aude här.

    torsdag, februari 15, 2007

    Ytterligae en lista.

    Jag sitter hemma och har tråkigt, så tillåt mig att underhålla mig själv.

    Vad heter du:
    Linda-Naemi Karin Maria Edwinson
    Var bor du:
    Birkastan
    Trivs du där:
    Absolut!
    Brukar du läsa horoskop:
    Det händer.
    Har du körkort:
    Nej. Och har inte råd.
    Favoritdjur:
    Är en kattmänniska. Men åh vad fina bullar är (bullterrier)
    Festar du mycket:
    Nä.
    Sprit, cider, vin eller öl:
    Ett glas rött, tack.
    Brukar du bli för full: Nej.
    Antal kuddar i sängen:
    4
    Äger du ett busskort:
    Ja, säsongskort.
    Vad åt du till frukost:
    hemma en knäckebrödmacka med hushållsost. När jag kom till flempan sprang jag in på pressbyrån och köpte en fullkornsfralla. Ingen fantastisk smakupplevelse direkt. Och kaffe såklart.
    Nästa mål i ditt liv:
    Att klara b-kursen i statsvetenskap
    Hur svarar du i mobilen:
    det beror vem det är som ringer.
    Antal timmar sömn inatt:
    6-8 timmar
    Sov du ensam:
    Nej!
    Din hobby:
    ska man ha en sån?
    Vad är det för veckodag?:
    Torsdag.
    Vad åt du senast:
    Chicken Tikka Masala
    Vem fick du sms av senast:
    Camilla
    Vem ringde dig senast:
    Älsklingen.
    Godaste ölen du druckit:
    En kall san miguel på balkongen i Spanien är inte helt fel.
    Vilka hårfärger har du haft:
    när jag var liten var mitt hår vitt på somrarna :) sen har jag haft svart (ett tag med lite rött i, och även lila), olika bruna nyanser...låter jättekonstigt det här men jag har varit hårmodell och då blir det lite knasigt ibland.
    Vad såg du senast på TV:
    Oj...livräddarna tror jag, i tisdags kväll.
    Vad läser du för bok just nu:
    Kurslitteratur: Contemporary political philosophy. Kvällslektyr: Att komma hem ska vara en schlager.
    Längd:
    170cm
    Skostorlek:
    38
    Hårfärg:
    Blond
    Är du kär i någon:
    mycket.
    Vad gör du om ett år:
    längtar efter våren, precis som nu antar jag. och läser statsvetenskap c eller offentlig rätt a.
    Önskar du att du bodde någon annanstans:
    längtar lite till Spanien nu faktiskt.
    Dricker du:
    ja. annars dör man.
    Vilken parfym använder du:
    just nu Chanel Coco Mademosiselle men favoriten är Viktor&Rolf Flowerbomb.
    Vilka skor använder du:
    Favoriter nu är svarta curlingskor (julklapp från D), förfallna bruna secondhand-stövlar från Little Shop of Fashion, svarta converse, vita nike air force 1
    Dagens klädsel:
    åh, en dagens outfit-fråga. Haha. Synd att man inte visste det innan man klädde sig imorse då :) Svarta jeans Cheap Monday, grå kortärmad top Gina Tricot, svart långärmad Isabel Kristensen, grå kofta med strassknappar Gina Tricot, raggisar som världens bästa mamma har stickat!

    Antar att det här bara var kul för mig. Men det skiter jag i.

    onsdag, februari 14, 2007

    Biljetter.

    Idag var jag och hämtade biljetterna till Salem Al Fakirs spelning. Lyssna på hans fantastiska musik här!

    Alla Hjärtans Dag.

    Amerikansk skitdag som finns för att vi ska konsumera mer och legitimera det med att vi gör det av kärlek. Hm. Men jag är väl inte så bra själv. Jag har bidragit till firandet och skickade igår 3 Alla Hjärtans Daghälsningar; till mamma, pappa och farmor. Hade dock gjort korten själv. Så det känns inte så illa. Ikväll ska jag och D ut och äta. Tapas på Caliente på St Eriksplan. Det blir dock inga rosa fluffhjärtan. Restaurangbesök duger bra. Mycket mysigare dessutom.

    Imorgon blir det lunch med pappsen i Kista och sen Eyubi med jobbet på kvällen. Lyxdag. Men det behöver jag för på fredag börjar tentaveckan. Tiden går fort. Men det kanske bara är bra för jag vill ha vår. Nu!



















    Kärlek.

    måndag, februari 12, 2007

    Starka tjejer.

    Satt just och bläddrade i tidningen Mitt i Vasastan. Bildtexten till ett reportage om nätdejting lyder:

    "Johan Johansson efterlyser en "polispuma". Till skillnad från många andra gillar han starka tjejer."


    Va?

    söndag, februari 11, 2007

    Vill ha.

    London.

    I sommar ska jag och mamma åka till London! Jag har aldrig varit där så det ska bli så kul! Jag kommer att vara sådär jobbigt turistig och vilja se allt "kvinna ska ha sett". Mamma får ha överseende.

    torsdag, februari 08, 2007

    När överklassen tar över.

    Jag flyttade från Upplands Väsby sommaren 2003 efter att ha bott där i hela mitt liv. Fortfarande klappar mitt hjärta lite extra för just Väsby. När jag flyttade lämnade jag även 2 politiska uppdrag bakom mig vilket kändes ganska vemodigt. Jag satt som ledamot i Kommunfullmäktige och ersättare i Barn-och ungdomsnämnden sedan valet 2002.

    Kommunpolitik är något jag är väldigt intressread av. Det sitter väl i generna. Men i Stockholm är det svårare, anonymare, större. Att bo i Stockholm känns inte som att bo i en kommun. Det är en helt annan uppbyggnad med en helt annan hierarki präglad av viss anonymitet.

    Valet 2006 fick alliansen majoritet i Upplands Väsby. (I Stockholm var det ingen överaskning. Här växlar majoriteten varje mandatperiod.) Att förlora i Upplands Väsby var tungt. Min kära hemkommun skulle nu få ett nytt styre präglat av vinstrintressen och utanförskap. Med ett bestående intresse för vad som händer i min gamla hemkommun prenumererar jag på ett e-brev som till viss del handlar om vad som händer i Väsby. I det senaste fanns följande att läsa:

    "Överklassen
    Vid mitt besök i kommunhuset igår upptäckte jag att nu har överklassen flyttat in på plan 8. De nya politikerna kostar på sig. Det är tydligt. Det byggs om och skaffas nya möbler i alla politikerrummen på plan 8. Allt gammalt ska bort. Den modernaste tekniken ser man också till att skaffa sig. Ska det vara så ska det vara tycks devisen vara. På det få timmar som jag vistades i kommunhuset hann jag upptäcka att det snackas en hel del om den nya majoritetens sätt att uppträda. Det verkar vara litet väl stöddigt och uppblåst."

    Jag funderar över vad som skiljer höger från vänster. Visst är det innehållet i politiken. Men är det även synen på politiken? Synen på politikerna. Vad är en politiker? Min fulla övertygelse har alltid varit att vi politiker är som vem som helst. Jag vill vara vem som helst. Jag är. Jag vet att det inte alltid är hur medborgaren uppfattar sin politiker men det är något att kämpa för att ändra. Vi måste visa och bevisa att vi politiker representerar folket. Så tycks det dock inte vara i högerledet. I den nya majoritetens Sverige ska fördomar och politikerförakt gro och frodas. Att vara politiker tycks vara att stå över folket.

    Upplands Väsby är troligen inget undantag. Överklassen har flyttat in i såväl kommunstyrelsekontoren som i Rosenbad.





    Vill du prenumerera på e-brevet? Klicka här.

    tisdag, februari 06, 2007

    Hört på tunnelbanan.

    Gröna linjen kl 13:40 idag, egen tjuvlyssning

    Tjej1: Madde är 1,66 lång men man tycker att hon är kort eller hur?
    Tjej2: Mmm.
    Tjej1: När du ser henne visst tänker du att hon är kort då?
    Tjej2: Ja...
    Tjej1: Det kanske är hennes ansikte. Det är ju ganska fyrkantigt.

    Lördagen i bilder.


    Elias blåser ut ljusen




    Det bjöds på läckra smörgåsar




    Mamma hade stickat raggisar till D

    fredag, februari 02, 2007

    Shoppingsvårigheter.

    Idag har varit en sån där dag som bara har gått och jag har inte gjort någonting vettigt. Nästan i alla fall. Jag gick på stan i några timmar för att shoppa. Shoppa för shoppandets skull. Helt onödigt, jag vet. Men jag tror att jag är sjuk för jag var inte sugen på att köpa någonting i stort sett. Flera gånger så ställde jag mig i kassakön men ångrade mig lika snbbt igen och hängde tillbaka plaggen (ja, jag är så ordentlig för jag har själv jobbat i klädbutik och vet hur störande det är med alla kunder som bara lämnar provade kläder överallt). I och för sig är det väl ett tydligt tecken på att inte handla om man inte är vidare sugen men det är så fruktansvärt olikt mig. Jag bör dock ta mig an en rejäl rensning av min garderob innan jag kommer hemdragandes med mer kläder. Hela lägenheten är snart sprängfylld med kläder, skor och andra atteraljer. Men tomhänt kom jag dock inte hem. Det blev ett par söta röda vårskor med rosetter och en grön klänning med sidenband. Köpte även en Lacoste pikettröja till Elias som har 6-årskalas imorgon. Kanske väldigt onödigt, men så väldigt gulligt. Dessutom är jag moster och har full befogenhet att köpa onödiga saker. Både Elias och Albin har fått Coverseskor av mig och D. fint. Mina söta killar!

    På vägen hem köpte jag med mig en stor Sevvankaffe (my favourite!) och gick hem för att plugga. Insåg att nästa vecka behandlar feminism vilket gjorde det mycket lättare att plugga än tidigare veckor. Skönt med lite medgång.

    Jag hade velat lägga in lite bilder idag, men det kanske blir imorgon. Jag vet inte om jag riktigt är vän med den funktionen för tillfället. Ska försöka fånga Elias och presenten på kort imorgon.

    Sov gott...